maanantai 10. marraskuuta 2014

Kuvailija ja kuvataideopettajaopiskelija Aino Elsilän Liinu Laventeli


Aino Elsilän Liinu Laventeli oli nukkehuutokaupassa 10.11.-10.12.ja tuotti Unicefin rokotuskampanjaan 40 euroa. Kiitos Aino, kiitos Kustaa ja kiitos Liinu!







”Meitä on moneksi”. Niin ajattelin aloitellessani mollan tekoa. On äänekästä ja vauhdikasta, urheilullista, sosiaalista ja piirtelyyn taipuvaista. Molla, joka sai nimekseen Liinu Laventeli, on hiljainen ajattelija. Hän viihtyy omien ajatuksiensa parissa haaveillen, hyräillen ja tanssien. Liinu rakastaa laventelin tuoksua ja siksi hän kantaa kuivattua laventelia mukanaan jatkuvasti.

Minulla oli heti alussa jo selkeä käsitys, millaiset kasvot nukelleni haluain, joten työn aloittaminen oli helppoa. Lisäksi halusin tuoda pientä lisämaustetta nukkeeni ja laittaa sen täytteeksi kuivattua laventelia. Laventeli on vanhempieni pihasta kesällä poimittua.

Pitsinen aluspaita ja –hame saivat innoitetta omilta lapsuusvuosiltani. Muistan, miten ihanaa oli pukea nukkeja ja ihastella niiden kauniita vaatteita.

Liinun nutun valmistin Marimekon Karuselli-kankaasta, jonka minun äitini äiti 70-luvulla itselleen hankki pöytäliinaksi. Suurimman osa liinasta käytin lukioaikana erääseen itselleni ompelemaan mekkoon ja nyt kun liinasta oli mekon lisäksi vain tilkkuja jäljellä, päätyivät ne Liinun ylle. Asun viimeistelee äitini neulomat siniset villasukat.

Aino ja Liinu

Aluspaita ja hame valmiina

Ihana alushame


Valmis Liinu

Viimeinen yö Rovaniemellä


2 kommenttia: