torstai 10. heinäkuuta 2014

Kuvataiteilija Meri Pauniahon Unelma-mummu ja kuvataidekoululainen Helmi Pauniahon Ruska


Kiitos Marjatalle, Merille ja Helmille. Kiitos Mallalle ja Siipulle. Unelma-mummu ja Ruska kartuttivat nukketiliä 100 eurolla!



Huutokaupassa 10.7.-10.8.2014

Ole ystävällinen ja kirjoita viestiin, kumman nukeista haluaisit huutaa itsellesi.







Meri Pauniahon Unelma-mummu


Unelma on 72-vuotias raumalaismummu. Hän harrastaa puutarhanhoitoa, leipomista ja käsitöitä.  Lapsenlapset ovat hänelle kalleinta maailmassa. Unelma on siis melko lailla tavallinen mummu.

Kun Unelma oli nuori, hänellä oli rintasyöpä. Sairaana hän toivoi, että saisi nähdä lastensa kasvavan vähän isommiksi. Keski-iässä hän oli onnellinen, että näki heidän varttuvan aikuisiksi. Vanhentuessaan hän on saanut iloita myös lapsenlapsistaan. Jokainen uusi päivä on hänelle kiitoksen aihe.




Innoituksena Unelma-mummulle ovat olleet omat edesmenneet mummuni, rakas äitini ja omat kokemukseni ja haaveeni. Toiveikkaana odotan tulevia vuosia.

Unelma-mummun ulkonäössä yhdistyvät omat ja mummujeni piirteet. Mummun nuken olen tehnyt itse. Vaatetuksessa on lainoja molemmilta mummuiltani. Kaikki vaatteet ovat irrotettavia. Vaatteet on sukkia lukuun ottamatta tehnyt äitini Marjatta Hankkio. Mukana Unelmalla on paperilangasta virkkaamani käsityökori, jossa on pieniä käsityötarvikkeita. Unelman aarre on Ruska-lapsenlapsen tekemä neulatyyny. Sen on tehnyt tyttäreni Helmi Pauniaho.


Meri Pauniaho


Helmi Pauniahon Ruska

 


Ruska on Unelman 12-vuotias lapsenlapsi. Hän on menossa mummunsa luokse tekemään käsitöitä. Mukanaan hänellä on myös kassi, jossa on Yatzy-peli. Lautapelien pelaaminen on Ruskan ja hänen mummunsa mielestä mukavaa.


Ruska-nuken olen tehnyt itse. Vaatteet olen ommellut yhdessä Mammani Marjatta Hankkion kanssa. Liivin on virkannut äitini Meri. Kaikki vaatteet ovat irrotettavia. Kassin ja Yatzy-pelin olen askarrellut itse.

Helmi Pauniaho



SUURET KIITOKSET AVUSTA MAMMA-MARJATALLE!

Marjatta ja Meri

Helmi ja Marjatta




Merin ja Helmin yhteinen näyttely: 
 

6 kommenttia:

  1. Ihanat nuket, mutta etenkin Ruska valloittaa! Tarjoan 40 euroa.

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos Malla! Haen huomenna Ruskan ja otan sen mukaani kouluun eli tiistaista lähtien se on sieltä noudettavissa.

      Poista
  3. Unelmalle tuli huuto kännykkään. 40e.

    VastaaPoista
  4. Unelma valloitti minut, tarjoan 50e

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Siipu, Kiitos sinulle! Otatko yhteyttä Taru-Tainaan 044-2729662 tai taru-taina.nora@dnainternet.net

      Poista