tiistai 11. helmikuuta 2014

Kuvataiteilija Katja Tukiaisen Molla


Molla
Kuvataiteilija Katja Tukiaisen suunnittelema hyväntekijä-nukke
10.2.-10.3.2014 

Mollan huutokauppa on päättynyt. Molla sai uuden kodin Tuulisen luota ja UNICEFin rokotusrahasto karttui 120 eurolla. Kiitos Tuuliselle. Kiitos nukentekijöille. 


Molla



Katja Tukiainen oli ensimmäinen, joka kiinnostui UNICEF Rauman paikallisosaston ideasta aloittaa taiteilijanukkekampanja. Katjaa pyydettiin kummiksi ja kun hän lupautui alkoi tapahtua. Raumalaistaiteilijat innostuivat myös ideasta ja lähtivät mielellään mukaan. Muutama kuukausi siinä vierähti ennen kuin kaikki oli valmista kampanjan käynnistämiseen.
 
Jo ensimmäsen päivän jälkeen kampanja on kiinnostanut monia ja kiitosta on tullut mm. Unicefin toimistolta. Nyt tietenkin toivomme, että huutokauppa alkaisi ja nuket tuottaisivat rahaa tärkeisiin rokotuksiin.

Tällä sivulla esitellään Mollan vaiheita. Sivun lopussa voi esittää oman tarjouksensa.

Katja valitsi vaalean nukkevartalon, jolle hän piirsi lyijykynällä oman suunnitelmansa. Vaatesuunnitelman hän piirsi erilliselle paperille. Ystävykset Taru-Taina Nora ja Jaana Saarinen kävivät suunnitelmien kimppuun ja siitä alkoi materiaalien etsiminen ja yhteinen pohdinta. Taru-Taina valmisti nuken ja Jaana vaatteet.

 
kokeilua




Molla UNICEF Rauman nukkepajassa Pirkon luona


Molla Turussa Oilin synttäreillä

Tarmo Thorström kuvaa

15 kommenttia: